- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Weg met de gloeilamp!

Van alle lampen in Europese huishoudens zijn er nog altijd 90 procent gloeilampen. En die gloeilampen verspillen 90 procent van de elektriciteit in de vorm van warmte. Enorme energieverspilling dus, die bijdraagt aan de verandering van ons klimaat!

Greenpeace vindt dat de Europese Unie de gloeilamp moet verbieden. Alle lampen die vanaf nu verkocht worden, zouden efficiënt en klimaatvriendelijk moeten zijn.

Een aantal Europarlementariërs is het daarmee eens en zij hebben een zogeheten ‘schriftelijke verklaring’ opgesteld waarin de Europese Commissie wordt opgeroepen wetgeving te maken om de gloeilamp te verbieden. Om deze oproep officieel aangenomen te krijgen, zijn er 400 handtekeningen van Europarlementariërs nodig và³à³r 10 juni 2007.

Jij kunt helpen door de Nederlandse Europarlementariërs op te roepen ook te ondertekenen [1].

bron Greenpeace

[2]
3 reacties (Openen | Sluiten)

3 reacties Aan "Weg met de gloeilamp!"

#1 Reacties Door jasmijn Op 24 juni 2007 @ 12:12

geen gloeilampen meer?
dat beteekend geen kleine leeslampjes

#2 Reacties Door natuurkind Op 28 juni 2007 @ 12:08

een kleine lamp met halogeen?

#3 Reacties Door Nora Wolterink Op 5 juli 2007 @ 23:09

Heb op een andere website gelezen ( in de categorie “gezond wonen”) dat de zogeheten “spaar”lampen slecht zijn voor het milieu (na het gebruik ervan) en dat ze een verhoging van de electrosmog teweeg brengen tijdens gebruik, ookal branden ze dan “zuiniger” dan de gemiddelde gloeilamp.
In een krantenartikeltje in het Noord Hollands Dagblad enige tijd geleden stond een voorstel van een minister om statiegeld te gaan heffen op de spaarlamp; dit om te voorkomen dat de spaarlamp (als deze verplicht zou worden, en de gloeilamp afgeschaft) massaal bij het restafval terecht komt, terwijl deze bij het chemisch(!!!) afval hoort, en we anders een zware extra milieubelasting kunnen verwachten!