- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Addertocht bij het Boomkroonpad

Staatsbosbeheer vraagt aandacht voor kwetsbare diergroep

[1]

Op woensdag 13 april is er bij het Boomkroonpad een addertocht. De adder is de enige giftige slang die in Nederland voorkomt. Hij leeft onder meer in Drenthe op vochtige heideterreinen. Tijdens de tocht ga je samen met de boswachter op zoek naar de adder, maar ook naar andere reptielen en amfibieƫn. Jong en oud kan meer op de tocht en we starten om 13.30 uur bij het Boomkroonpad te Drouwen.

Samenwerken in bescherming

Reptielen komen in Nederland bijna alleen nog maar voor in natuurterreinen en daarom zijn ze, heel kwetsbaar. De terreinen van Staatsbosbeheer zijn erg belangrijk voor de Nederlandse reptielen. Staatsbosbeheer werkt daarom met diverse partners samen om de leefgebieden voor reptielen in Nederland te vergroten en te beschermen. Jaarlijks zijn bovendien tientallen vrijwilligers in het veld actief om reptielen te inventariseren of om bijvoorbeeld heideterreinen vrij van boomopslag te maken.

Zelf een adder zien? Ga mee Naar buiten!

De addertocht start om 13.30 uur bij het informatiecentrum van het Boomkroonpad en duurt circa 2 uur. Onderweg krijg je informatie over het leven van de adder en andere reptielen.

Kosten voor deelname bedragen € 4,- voor volwassenen € 2,- voor kinderen. Meld je aan via boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl of 0592-377305. In totaal kunnen er 40 deelnemers mee. Kom naar het boomkroonpad [2]

[3]