- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

App maakt bos en hei spannend voor kind

App maakt bos en hei spannend voor kind

Met je smartphone het bos in in de Trouw

Foto Mark Kohn

Dat is de kop van het artikel in de Trouw van vandaag over mijn boek Met je smartphone het bos in. Natuurlijk is de natuur ook spannend zonder app, maar een smartphone kan een handig hulpmiddel zijn. Zeker voor grotere kinderen die wandelen stom vinden, maar geocachen of een scavener hunt doen is dat zeker niet. In mijn rugzak zitten niet al mijn natuurboeken, maar wel mijn smartphone, met een app zoeken we de dieren of bomen op als we de naam niet weten. En ben ik zonder camera op pad, dan maak ik ook foto’s met mijn smartphone.

Inspiratiebron

Er is veel mogelijk met de technologie van nu. Ik stel voor om kinderen heel vaak ik bomen te laten klimmen, hutten te laten bouwen of in de plas te laten springen. Ik zie technologie niet als gevaar maar als ondersteuning als je het positief inzet, zeker in het onderwijs. Vandaar in mijn boek ook Beleefdelente [1], Staatsbosbeheer [2], Natuurmonumenten [3] en veel meer. En ook het digibord en de lesideeën ontbreken niet.

Meer weten?

Met je smartphone het bos in [4] staat vol met foto’s van kinderen in de natuur, QR-code’s en tips. En het belangrijkste: Neem kinderen mee naar buiten!

[5]