- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Avonturen beleven in de natuur. Ilperveld

Beleef een leuke middag in het Ilperveld (6-13 jaar)

Lekker aan de slag in de natuur bij Landsmeer

[1]

Schatgraven in het Ilperveld, foto Mike Rouweler

Je kunt op woensdag 1 september van 13.30-15.30 uur avonturen beleven in de natuur. We doen dat in het Ilperveld bij het Langhuis dat we hier bouwen. Zo woonden de mensen duizend jaar geleden in het Ilperveld. In de winter stookten ze turf om warm te blijven en te koken. Wij gaan zelf turf maken en schat graven.

sloten baggeren
We halen bagger uit de sloot en verzamelen het in een grote bak. Dat stamp je het aan om het stevig te maken. Als het droog is snijden we het tot kleine broodjes en stapelen die op. Zo zorgen we voor voorraad als het straks koud is. We gaan ook schat graven. In de bodem kom je soms spullen tegen van vroegere bewoners. We kijken samen of we kunnen ontdekken wat het is.

Let op: Dit is een activiteit voor kinderen van 6-13 jaar. Bij aanmelden is het een voorwaarde dat er een begeleider mee gaat. De andere data zijn 8, 15 en 22 september en 6, 13 en 20 oktober, steeds op woensdag van 13.30-15.30 uur.

Aanmelden
Doe mee aan deze leuke middag! Om zeker te zijn van een plek is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.

De kosten bedragen € 3,00 per kind tot 12 jaar. Voor begeleiders zijn de kosten € 4,00, Beschermers betalen € 3,00. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl [2].

[3]