- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Boomgeheimen

Natuurkindbomen [1] foto J. Pikkaart [2]

Wethouder Anne Koning opent zondag 1 juni om 13.30 uur de tentoonstelling Boomgeheimen in Natuur- en milieucentrum De Papaver [3]. De tentoonstelling Boomgeheimen vertelt het verhaal van de bomen. Er is een speciaal gedeelte ingericht voor kinderen.Bomen spelen al eeuwen een grote rol in kunst, religie en literatuur. Er zijn honderden boomsoorten en ieder heeft zijn eigen verhaal.De tentoonstelling is leuk en leerzaam voor zowel kinderen als volwassenen. Er is van alles te zien en doen. Verhalenvertelster Desirée van Keulen vertelt na de opening in een rondwandeling van 45 minuten (om 13.45 uur en om 14.45 uur) een verhaal over bomen. Kinderen kunnen in het kindergedeelte het leven hoog in de bomen, in de struiken en onder de grond ervaren. Bezoekers kunnen op zoek gaan naar de boom die bij hen past door met de Keltische boomkalender een wandeling te maken.

In het kader van de start van de X-factor boomverkiezing (zie www.boomverkiezing.nl [4]) kunnen bezoekers via de computer in de mediatheek stemmen op de mooiste boom van Delft.

De entree voor de tentoonstelling is gratis. De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag is het centrum gesloten. In de zomervakantie is het centrum ook op maandag en vrijdag gesloten. De tentoonstelling is tot 26 oktober te bekijken.

[5]
3 reacties (Openen | Sluiten)

3 reacties Aan "Boomgeheimen"

#1 Reacties Door Gerda Hoogendam- van Drimmelen Op 1 juni 2008 @ 21:42

Wat leuk dat je deze Delftse tentoonstelling noemt! Vandaag was de opening: we kregen, na de officiele opening door de wethouder oordopjes uitgereikt omdat er met behulp van een electrische zaag van een grote boomstam een bankje werd gemaakt! De verhalenvertelster was een succes en de tentoonstelling is echt voor groot en klein! Hij duurt nog tot 26 oktober, dus tijd zat om er eens een kijkje te nemen. Ik vond de tentoonstelling erg mooi en veelzijdig: Je ziet wie er in bomen leven, welke bomen belangrijk zijn voor verschillende religies, je kunt je verstoppen in een vossenhol en nog veel meer. In de buurt van De Papaver kun je ook lekker wandelen: ik heb de bomenwandeling gedaan waarbij je leert welke betekenissen de Kelten aan bomen gaven: je kan je eigen boom opzoeken (met behulp van je geboortedatum) en kijken welke persoonskenmerken hierbij horen. Op verschillende plekken in het recreatiegebied is gelegenheid om iets te eten en te drinken, zo wordt het een leuk groen dagje uit.

#2 Reacties Door natuurkind Op 2 juni 2008 @ 12:55

Ik ga deze tentoonstelling zeker bezoeken!

#3 Reacties Door Gerda Hoogendam- van Drimmelen Op 4 juni 2008 @ 20:06

Wat leuk! Deze tentoonstelling is helemaal gemaakt door een groep vrijwilligers van de diverse natuurverenigingen in Delft, een keer per jaar maakt deze tentoonstellingswerkgroep zelf een tentoonstelling, de andere (twee of drie) worden gehuurd en eventueel een beetje aangepast zodat het voor meer groepen een leuke tentoonstelling wordt.
Jullie zullen er leuke ideeen kunnen opdoen, alvast veel plezier gewenst!
(Zaterdags is de Papaver gesloten he?)

Groetjes, Gerda Hoogendam- van Drimmelen