- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Diertjes zoeken bij het Boomkroonpad

Diertjes zoeken bij het Boomkroonpad

Foto Bert Koning [1]

Foto: Bert Koning

Ontdek wat er allemaal leeft in het bos!

Op woensdag 15 juni organiseert Staatsbosbeheer een actieve doe-middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bij het Boomkroonpad ga je samen met de boswachter op zoek naar kleine diertjes in het bos.

Zoeken onder takken, boomstammen en tussen bladeren naar krioelende diertjes. Met een vergrootglas zijn de diertjes ineens heel dichtbij. Speur op de zoekkaart naar zijn naam. Je weet van tevoren nooit wat je allemaal zult vangen. Maar, dat maakt het extra spannend!

Spannende, maar nuttige diertjes

Rommel in het bos, misschien ergert je oma zich er aan? Staatsbosbeheer laat dode bomen en takken in het bos liggen. Deze dode bomen trekken allemaal kleine kriebelbeestjes aan:

Deze diertjes zijn erg nuttig voor het bos. Zij zorgen ervoor dat alle ‘rommel’ weer wordt opgeruimd. Ook trekken zij weer veel vogels aan, die dol zijn op deze kleine kriebeldiertjes. Denk maar eens aan de specht, die al trommelend in dode bomen op zoek is naar kevers en insecten! Op deze manier komen er dus meer soorten in het bos en wordt het bos steeds mooier en gevarieerder.

Kom je ook?
Kom je ook naar De kinder-doe-middag ‘Kriebeldiertje [2]s’ op woensdag 15 juni? We beginnen om 13.30 uur en het duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn € 5,= per kind. Trek kleren aan die vies mogen worden en ook laarzen zijn heel handig!

Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.

[3]