- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Flow naar buiten-boek: inspiratie voor de natuur

In het voorjaar willen we nog meer naar buiten. Heb je daar inspiratie bij nodig? Flow en Staatsbosbeheer hebben een buiten-boek gemaakt.

[1]

Waarom een buiten-boek?
Waarom is het zo fijn om naar buiten te gaan? Natuur is gezond, geeft je rust en vaak beweeg je ook meteen. En als je door de bossen loopt, met je voeten in de golven staat of je morgens de vogels hoort fluiten, voel je je fijn. Waar is die natuur? Daarvoor hoef je niet zo ver te zoeken. Natuurlijk is wandelen op de hei, in het bos of op het strand geweldig, maar de natuur begint al voor je deur. Een oude boom, de krokussen in het plantsoen, een plantje tussen de stoeptegels of een tomatenplant op je balkon… Kinderen zien dat meteen, die zijn nog Oerrr [2], volwassenen zijn vaak te druk met andere dingen.

Planten langs de sloot en boswachtershuisjes

[3]

In het naar buiten-boek [4] gaat het over de vogels in je tuin en de planten langs de sloot. Daarnaast staan er veel natuurweetjes in. Hoe zit het met boswachtershuisjes, vogels en zwemmeertjes? Verder veel interviews met boswachters, een reportage over de Oostvaardersplassen [5] en slaapadressen in de natuur. En zoals altijd in Flow veel extra’s, zoals een natuurtekenboekje, zoekplaten, en een magische momenten kalender. Een leuk boek voor volwassenen maar ook ideeën voor natuur-uitjes met kinderen. Ik ga hem vast bestellen [6].

[7]

[8]
3 reacties (Openen | Sluiten)

3 reacties Aan "Flow naar buiten-boek: inspiratie voor de natuur"

#1 Reacties Door Hilda Op 3 april 2013 @ 09:48

Hoi Jolanda, voor welke leeftijd is dit boek geschreven?

#2 Reacties Door Jolanda Pikkaart Op 3 april 2013 @ 10:15

Alle leeftijden 😉 Het is geen kinderboek, maar natuurlijk haal je er wel inspiratie uit voor jezelf en je kinderen..

#3 Pingback Door Flow naar buiten-boek: inspiratie voor de natuu… Op 14 april 2013 @ 10:33

[…] In het voorjaar willen we nog meer naar buiten. Heb je daar inspiratie bij nodig? Flow en Staatsbosbeheer hebben een buiten-boek gemaakt.  […]