- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Groen bewegen op recept

Bewegen in de natuur is een succesvol middel tegen overgewicht. Uit Engels onderzoek blijkt dat mensen bewegen in een groene omgeving hoger waarderen en het daardoor langer vol houden. Lekker wandelen, nordicken, joggen of fietsen in het bos of langs de weilanden zorgt dus niet alleen voor frisse lucht en beweging, maar je houdt het ook langer vol dan sporten in een sportschool. In Engeland is al een aantal jaren ervaring met het op doktersvoorschrift bewegen in de natuur.

Uit een onderzoek dat voor Staatsbosbeheer door het NIVEL (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg) is gedaan, blijkt dat Nederlandse huisartsen zelden ‘groen’ doorverwijzen. Slechts 26 % van de huisartsen adviseert beweging, maar denkt niet aan sporten in de natuur.

Staatsbosbeheer wil het Engelse systeem van ‘groen bewegen op recept’ in Nederland introduceren. De 240.000 hectare natuur van Staatsbosbeheer zijn daarvoor beschikbaar. Staatsbosbeheer [1]denkt aan samenwerking met 1e lijns gezondheidszorg en zorgverzekeraars.

Jolanda Pikkaart [2]

[3]
2 reacties (Openen | Sluiten)

2 reacties Aan "Groen bewegen op recept"

#1 Reacties Door Hannah Op 8 oktober 2007 @ 21:15

Ik las het; een mooi initiatief. Ik ga er denk ik ook nog aandacht aan besteden.

#2 Reacties Door natuurkind Op 9 oktober 2007 @ 10:51

Het is een hele andere manier van tegen gezondsheidszorg aankijken.