- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Kinderdoedagen bij boomkroonpad

De zomer staat weer voor de deur, tijd om naar buiten te gaan! Bij het Boomkroonpad is deze zomer weer van alles te doen! Wie gaat er met de boswachter mee op ontdekkingstocht door het grote bos? Wie durft er met zijn ogen dicht door het bos te lopen? Wel eens je eigen heideboender gemaakt of broodjes gebakken midden in het bos? Dit kun je allemaal ontdekken tijdens de spannende kinderdoedagen bij het Boomkroonpad!

Vanaf dinsdag 14 juli t/m 20 augustus organiseert Staatsbosbeheer elke dinsdag en donderdag de Kinderdoedagen. Hierbij krijgen de kinderen een ultieme bosbeleving. De natuur wordt niet alleen met de ogen beleefd, maar ook andere zintuigen als ruiken, horen en voelen worden aangesproken. Samen met de boswachter gaan de kinderen op zoek naar de dikste boom van het bos en ontdekken wat er allemaal leeft in het bos. Op de heide wordt een ouderwetse afwasborstel gemaakt: een heideboender. Ter afsluiting wordt er een vuurtje gestookt, waarop ze een eigen broodje kunnen bakken.
Na afloop kunnen ze als een eekhoorn tussen de toppen van de bomen lopen op het Boomkroonpad.

Informatie
Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen voor € 6,50 deelnemen aan een Kinderdoedag. Dit is inclusief een kaartje voor het Boomkroonpad, een avontuurlijke ontdekkingstocht, zelfgebakken broodje en een kleine attentie.
Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
Graag vooraf aanmelden bij het informatiecentrum, tel: 0592-377305 of info@hetboomkroonpad.nl. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.hetboomkroonpad.nl.

[1]