- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Kinderen bezetten stadspleinen voor meer speelruimte

In vier steden (Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven) hebben kinderen vandaag bekende pleinen ‘bezet’ om aan te geven dat ze meer speelruimte in Nederland willen. In Nederland is namelijk een tekort aan speelruimte ter grootte van ongeveer 27.000 voetbalvelden. Ambassadeurs van de actie (waaronder Richard Krajicek, Natasja Froger en Edwin Rutten) spelen op de vier pleinen samen met kinderen.

Kinderen spelen op plaatsen waar dat niet gebruikelijk is. Ze doen dat samen met de ‘Ik wil buiten spelen’-ambassadeurs, wethouders van de vier steden en Agnes Kant (SP).

In Amsterdam zet Edwin Rutten met kinderen ‘deze vuist op deze vuist’. In Rotterdam spelen Richard Krajicek en Raemon Sluiter een partijtje straattennis met kinderen op het Koninginnehoofd. Op het Plein in Den Haag speelt Gert-Jan van der Linden en team rolstoelbasketbal met kinderen, ondersteund door Natasja Froger, Agnes Kant (SP) en wethouder Sander Dekker van Jeugdzaken en Sport. In Eindhoven gaat paralympisch sporter Cefas Bouman met kinderen en wethouder Mary Fiers (Wonen en Ruimte) op het Stadhuisplein ‘handbiken’.

Lees verder [1]

[2]