- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

‘Kunnen bomen vliegen?’

060928_060928_hoge_veluwe_filosoferen_1 [1] Dit soort vragen zijn te vinden in het nieuwe werkboek ‘Filosoferen met Natuur’ dat vanaf 27 september 2006 bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe verkrijgbaar is. Het werkboek is de leidraad voor een ontdekkingstocht door de natuur voor schoolkinderen vanaf groep drie.

‘Kunnen bomen vliegen’ gaat niet om feiten leren maar om filosoferen, dat is een andere natuurbenadering. Het werkboek daagt de kinderen uit om te werken met hun eigen gedachten en ideeën. Het samen praten en nadenken vergroot hun betrokkenheid met de natuur. Dit stimuleert kinderen om zelfstandig na te denken en om verschillende gezichtspunten met elkaar te vergelijken. Kinderen zijn de toekomst voor de natuur en andersom.

Dankbaar onderwerp
De natuur vormt een dankbaar onderwerp om over te filosoferen. Het bekende nationale park ontwikkelde daarom een kleurrijk werkboek, geïllustreerd met grappige tekeningen. Hiermee kunnen schoolklassen en andere groepen met kinderen op originele wijze kennismaken met de natuur van Stichting het nationale park De Hoge Veluwe.

Het programma ligt bij het bezoekerscentrum van het nationale park de Hoge Veluwe [2]. En is de bestellen via de webshop [3]

© Jolanda Pikkaart

[4]