- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Natuurlijk buitenspelen

KIndennatuur [1]foto Natuurkind [2]

De stichting Kinderopvang Hilversum heeft de tuinen van al hun locaties binnen korte tijd ‘vernatuurlijkt’. Zij zijn niet de enigen. Bestaande speeltuinen worden omgevormd, nieuwe speeltuinen gebouwd, schoolpleinen als leerlandschappen ingericht en kleinschalige projecten daar waar mogelijk gerealiseerd.

We mogen gerust stellen, dat er op dit gebied de komende tijd een mijlpaal geslagen zal gaan worden, wanneer bekend wordt hoeveel leuke, interessante, leerzame natuurlijke speelplekken er al zijn. Naar aanleiding van een inventarisatie komt er binnenkort een boek uit met beschrijvingen van deze ‘nieuwe generatie’ speelplekken, zoals ‘de Woeste Weide’ in Sliedrecht, waar in 2005 een
nieuwe natuurlijke speeltuin werd gerealiseerd. Hier kunnen jong en oud zich onder meer vermaken op een heuvel van 10 meter hoogte waarop een heuse rivier is nagebootst of een ‘doe- en ontdekpad’ lopen, of waar ze kunnen bouwen met natuurlijke materialen. Een bezoek aan de prachtige kinderboerderij maakt een dagje uit compleet.

Bron Educare [3]

[4]
3 reacties (Openen | Sluiten)

3 reacties Aan "Natuurlijk buitenspelen"

#1 Reacties Door looije Op 8 mei 2008 @ 07:02

Hallo, ik heb een vraagje, is het boek al uit met natuurspeeltuinen?
Ik ben er erg benieuwd naar!
Hartelijke groeten, Marjan Looije

#2 Reacties Door natuurkind Op 14 mei 2008 @ 04:54

Marjan, bedoel je het boek Vrijspel voor natuur en kinderen?

#3 Reacties Door natuurkind Op 14 mei 2008 @ 04:54

[5]