- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Oase: Kinderen en natuur

Ondergrondsehutten (Natuurkind) [1]

Baarn 18 oktober 2007. Het onderwerp kinderen en natuur krijgt steeds meer aandacht, zowel van de overheid, de pers als van allerlei natuurinstanties. Vandaag stond de buitenplaats kasteel Groeneveld [2] in Baarn in het teken van kinderen en natuur. Stichting Springzaad/Oase [3] zorgde voor een dag vol workshops, presentaties en heel veel netwerken over kinderen en de natuur.

Reinhard Witt [4] uit Duitsland en Susan Humphries uit Engeland vertelden enthousiast over hun projecten waarbij ze schoolpleinen omtoverden tot avontuurlijke natuurontdekplekken.

Tijdens de workshops; hielden deelnemers veertjes in de lucht, kregen informatie over natuurprojecten van anderen of bouwden ze een eigen miniatuurtuin. Voor kinderen waren er specifieke natuuractiviteiten. En aan het eind van de dag presenteerden Marianne van Lier en Willy Leufgen het handboek vrijspel voor natuur en kinderen. [5]

Tijdens de borrel wisselden al die experts over de combinatie kinderen en natuur hun kennis en ideeën uit. Het lijkt er op dat er ook nieuwe samenwerkingsverbanden zijn ontstaan. Er was veel animo voor vervolg. Misschien dat we over een jaar samen evalueren welke projecten op scholen, binnen natuurspeelterreinen en natuurorganisaties allemaal gestart zijn en samen plannen maken hoe we kunnen zorgen dat kinderen en natuur in de toekomst weer een vanzelfsprekende combinatie is.

Jolanda Pikkaart [6]

[7]
2 reacties (Openen | Sluiten)

2 reacties Aan "Oase: Kinderen en natuur"

#1 Reacties Door Anke van de water Op 27 februari 2011 @ 14:24

Beste mensen,

Binnenkort ga ik me buigen over de inrichting van een kleine buitenspeelplaats voor een bso.
Ben opzoek naar zoveel mogelijk informatie hierover.
Suggesties over literatuur en info is van harte welkom.

Met vriendelijke groet

Anke van de Water
BSO Coolkids Laren (Gld.)

#2 Reacties Door natuurkind Op 16 maart 2011 @ 07:49

Kijk eens op de site van Stichting Oase die heeft veel informatie