- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

OERRR in Den Haag en voor je deur.

Je deur uitrennen: springen in de plassen, verse aardbeien plukken, kriebelbeestjes op je hand of sluipen tussen de struiken. Zodra je als kind de deur uitstapt, stap je in OERRR [1]. Op straat, in het bos en in de tuin. OERRR is onverwacht, stoer en leuk. Dus ging ik graag mee met Natuurmonumenten naar Den Haag, om een lentekaart te testen.

Ik ben OERRR [2]

Poster van OERRR in Den Haag

OERRR in Den HAAG
Dinsdag 2 april ging Natuurkind met de  boswachters van Natuurmonumenten op pad. Leerlingen van de Schabergschool [3] in Den Haag kregen een bijzondere taak. Met een groen T-shirt aan en een bloem opgespeld luisterde de klas enthousiast naar de boswachters.

Naar buiten met de boswachters OERRR [4]

De bowachters in Den Haag

OERRR in de Tweede Kamer
De eerste opdracht voor de leerlingen was de uitkomst van het onderzoek van OERRR overhandigen aan staatssecretaris Sharon Dijksma [5]. Zij luisterde naar de kinderen die allemaal een bordje met een boodschap boven hun hoofd hielden. De afgelopen weken kregen de 65.000 kinderen die zich bij OERRR hebben aangesloten vragen over hoe zij de natuur beleven.

OERRR met Sharon Dijksma en Esther Ouwehand [6]

OERRR uitkomst voor de staatssecretaris

Zaadbommen gooien
Vanaf 13 april krijgen alle 65.000 kinderen van OERRR een nieuwe set activiteitenkaarten op de deurmat. Welke het zijn zie je morgen, maar één kaart gaat over zaadbommetjes. De schoolkinderen hebben de ‘zaadbommetjes’-kaart al samen met Esther Ouwehand [7]getest.

Zaadbommen gooien in den Haag [8]

OERRR:zaadbommen gooien

Wat is OERRR

OERRR is buiten, voor je deur in de plas springen, tegen de wind in hangen of een hut maken van losse takken. Het kan op straat, in het bos en in de tuin. Het is gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk naar de sterren, pluk een aardbei in je tuin of op balkon, rol door het gras of klim in een boom. Er is buiten van alles te beleven en de gratis kaarten van OERRR helpen daar bij.

Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. En volwassenen eigenlijk ook stiekem wel.

Zaterdag 13 april vallen de  lentekaarten van OERRR bij jou en 64.999 andere kinderen op de mat! Krijg jij nog geen kaarten? Bestel [9] ze dan nu, ga naar buiten en wees OERRR! [1]

Hoe OERRR is de Schabergschool?
Wat vinden de leerlingen van groep 6 van de Schabergschool [10] van OERR en wat is OERR volgens hun leraar Theo Staats? Dat vertellen ze volgende week aan Natuurkind op deze blog.

[11]
1 reactie (Openen | Sluiten)

1 reactie Aan "OERRR in Den Haag en voor je deur."

#1 Pingback Door OERRR: in Den Haag en voor je deur. | Natuurkin… Op 14 april 2013 @ 10:43

[…] Je deur uitrennen: springen in plassen, verse aardbeien plukken, kriebelbeestjes op je hand of sluipen in de struiken. Zodra je buitenstapt, stap je in OERRR.  […]