- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Plastic eiland in Stille Oceaan

afval [1]

Een plastic bekertje, de lege frisdrankfles of je lege chipszakje, heb jij dit jaar ook iets laten slingeren op het strand? Plastic in de zee is gevaarlijk voor de dieren. Denk je dat het allemaal wel meevalt?

Midden in de Stille Oceaan ligt een drijvende vuilnisbelt van vooral plastic. Dit plastic eilandenrijk zweeft net onder het wateroppervlak zweeft, is net zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal samen. Door oceaanstromingen is alles bijeengedreven De afvalberg is tien jaar geleden ontdekt, maar niemand weet we hem kunnen opruimen.

Ben je ook geschrokken? Ruim dan in vervolg je eigen troep op of nog mooier ook de rommel van een ander. Alle beetjes helpen niet waar.

Bron Waddenvereniging [2]

[3]
8 reacties (Openen | Sluiten)

8 reacties Aan "Plastic eiland in Stille Oceaan"

#1 Reacties Door H.G.ten Veen Op 23 september 2008 @ 11:04

Geachte dames & heren,

Wat die drijvende eilanden in de stille oceaan betreft , wordt dat plastic op den duur afgebroken in zijn oorspronkelijke bouwstenen zoal veel materie ten slotte wordt afgebroken. Ik heb wel eens gehoord dat plastic buitengewoon persistent is.
Wellicht is er onder u een chemicus die daar meer van weet.
vriendelijke groet
Henk ten veen

#2 Reacties Door natuurkind Op 23 september 2008 @ 13:04

uit het ad: [4]

Verondersteld wordt dat negentig procent van al het afval in de zee uit plastic bestaat. Het milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) schatte in 2006 dat in elke anderhalve vierkante kilometer oceaan 46.000 plastic voorwerpen en deeltjes drijven. Studies van Amerikaanse onderzoeksinstituten wijzen uit dat het plastic niet afbreekt. In de oceanen wordt kunststof uit de jaren vijftig gevonden dat er nog zo goed als nieuw uitziet.

In sommige teksten heeft men het over 1000 jaar voordat plastic is verdwenen

#3 Reacties Door tom bonte Op 8 januari 2009 @ 20:13

@H.G.: Het plastic wordt steeds kleiner en kleiner tot het door vissen en andere zeedieren aanzien wordt als plankton en dan wordt opgegeten. En zo kom het ook in onze voedselketen terecht…

#4 Reacties Door Hans de Koning Op 30 augustus 2009 @ 12:15

@3tom bonte

@H.G.: Het plastic wordt steeds kleiner en kleiner tot het door vissen en andere zeedieren aanzien wordt als plankton en dan wordt opgegeten. En zo kom het ook in onze voedselketen terecht’ ¦ [einde citaat]

En dat is natuurlijk HEEL erg. Dat we onze planeet al bijna helemaal vergiftigd hebben is veel minder erg. Onze voedselketen zeg, stel je voor.

#5 Reacties Door natuurkind Op 9 september 2009 @ 07:01

Lees ook dit bericht over onderzoek MilieunetEn wat doe jij op 9.9.9.? [5]

#6 Reacties Door vincent Op 25 maart 2010 @ 17:15

ja is inderdaad erg ja als het in je voedsel keten komt of wil je vegiftigd worden omdat je een vis eet die chemies vergiftigd is omdat ie ze levenlang plastic binnen krijgt

#7 Pingback Door Weg met de plastic soep! | Natuurkind, jongeren en de natuur. Op 21 april 2010 @ 15:03

[…] Natuurkind stond eerder ook iets over een plastic eiland […]

#8 Reacties Door Jolanda Pikkaart Op 16 september 2010 @ 07:35

Er is een initiatief om er een echt eiland van te maken [6]