- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Recensie Elfenwoud door Anne (10 jaar)

Anne is tien jaar en heeft voor Natuurkind Elfenwoud gelezen van Ewout Storm van Leeuwen

[1]Michael overnachtte sinds een tijdje met zijn zusjes Wendy, Lucy en Diana in een pension, omdat ze door een treinongeluk gedwongen waren om naar dit dorp te komen. Er was een boom op de treinrails gevallen.

Michael liep met Diana, Lucy en Wendy door het woud in de omgeving van het pension. Hij dacht na. Sinds ze hier waren, was Diana weer ernstig ziek geworden.

Ze had dit thuis ook regelmatig, maar nooit zo erg. In het dorp waren geen ziekenhuizen of dokters.

‘Miche, waar zijn we?’, vroeg Lucy.

‘Geen idee, Luus.’

Na een tijdje lopen kwamen ze bij een reuze-wilg uit,

Ze konden hem maar net met zijn vijven omarmen.

In de wortels van de boom vielen ze in slaap’.

Die avond in het pension had Diana heel hoge koorts, was heel slap en durfde niet te slapen, want dan droomde ze over monsters. Michael wist het zeker: Diana moest naar het ziekenhuis. Michael, Lucy en Wendy doen er alles aan om Diana naar een ziekenhuis te brengen, maar lukt het ze ook??!

Ik verwachtte het begin van het boek heel anders. In het boek wordt niet goed uitgelegd hoe ze in het pension waren gekomen. Het verhaal is erg spannend maar soms komt er wel grote mensenpraat in voor. Ik vind vooral de stukjes leuk als er echt iets gebeurt. Het ontsnappen uit het ziekenhuis bijvoorbeeld.

Ik snapte soms woorden niet, maar later wel. Toen werd het goed uitgelegd.

Eerst las ik de achterkant van het boek en had geen idee wat een dryade was.

Later kwam ik daar achter.

In dit deel wordt niks met elfjes gedaan. Dat had ik wel verwacht omdat het op de kaft staat afgebeeld. Ook leuk vind ik dat de mensen net zo reageren, zoals je zelf zou doen.

Ik vind dit deel heel leuk. Er komt veel actie in voor, vind ik. Toen ik het boek uit had, was ik heel benieuwd naar deel twee. Daar ben ik meteen mee begonnen.

[2]Anne Schramade (10)

Elfenwoud [3] is geschreven door Ewout Storm van Leeuwen

[4]