- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Recensie: het grondvolkje

Het grondvolkje, Marlies Bouten
grondvolkje

Het grondvolkje is een fantasieverhaal vol humor en geà¯llustreerd met prachtige natuurfoto’s. Het is een leidraad tijdens een meditatie of een tocht in de natuur. Het boekje leest als een sprookjesverhaal en is geà¯llustreerd met natuurfoto’s. De foto’s in het boekje laten het grondleven op een andere manier zien. De grondvolkjes; puntjes en trollenbollen brengen de natuur dichterbij.

‘Puntjes zijn o zo gehoorzaam. Ze weten ook niet beter. DIT is hun leven. En verder dan dit zullen ze nooit kijken.

Dat hebben ze nooit gedaan en dat zullen ze ook nooit doen. Waarom niet?

Gewoon omdat het zo hoort!

En misschien ook wel omdat het een beetje eng is om er achter te komen dat iets à¡nders kan zijn’ ¦. ‘ 

Marlies Bouten is natuurfotografe en oprichtster van de vlinderwerkgroep IVN Eemland. In haar debuut ‘De droomwandeling’ neemt ze de lezer mee op een wandeling in het bos. In de sprookjesachtige serie leert de lezer steeds een ander volkje kennen dat ons een andere kant laat zien van de natuur en ook van onszelf.

Het Grondvolkje is een fotoverhalenboek geschreven door Marlies Bouten als derde boek van een serie waarbij je als lezer op stap gaat en van alles ontdekt in een sprookjesachtige wereld. Elk volkje leert je weer andere dingen. In ‘Het Grondvolkje’ [1] maak je kennis met de puntjes en de trollenbollen. De volkjes leven dicht bij elkaar, maar hebben heel verschillende gewoontes. Sommige leden van dit volkje durven ineens verder te kijken dan ze gewend zijn. Het hardcover boekje kost €19,90. Het ISBN nummer is 978-90-489-0035-0 Shaker Media.

Lees ook de andere recensies [2]

Jolanda Pikkaart [3]

[4]
1 reactie (Openen | Sluiten)

1 reactie Aan "Recensie: het grondvolkje"

#1 Pingback Door Tweets die vermelden Recensie: het grondvolkje | Natuurkind, jongeren en de natuur., Natuurkind: Nieuws uit de natuur van Jolanda Pikkaart, Natuurkind — Topsy.com Op 16 december 2009 @ 18:59

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Jolanda Pikkaart, Natuurberichten. Natuurberichten heeft gezegd: Natuurkind van Jolanda Pikkaart: Recensie: het grondvolkje [5] […]