- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Recensie natuurboek: Uurtje natuur: het bos

[1]

Uurtje natuur?

Heb je een uurtje over? Meer heb je niet nodig om dit boekje te lezen. En na dat uur? Dan ga je naar het bos, en herken je de bomen en zijn bewoners. Daarna ga je op pad naar het avontuur. En wil je op school laten zien wat je nu allemaal weet? Er staan ook nog tips in om je werkstuk te maken.

Rocky de regenworm

Rocky is een regenworm, hij woont in het bos. Rocky vertelt je wat het bos is en wat je daar allemaal kunt doen. Waarom zijn bomen belangrijk? Wie wonen er in de bossen? Zelf kruipt hij weg, want egels eten heel graag regenwormen. Knutsel met bladeren of laat knoppen knallen. Ga daarna het bos in. Wanneer ga je en wat neem je mee? Meet een boom of onderzoek een paddenstoel. Nu weet je ook wat je moet doen als je verdwaalt, nee geen broodkruimeltjes strooien. Naar sporen zoeken is ook altijd spannend, hoe herken je een eekhoornafdruk? Lees het maar in het boekje.

Natuurboek

Uurtje natuur het bos [2], is een leuk natuurboekje voor jongeren, maar ook voor hun ouders. Heel snel krijg je basisinformatie over het bos, waarom we er zuinig op moeten zijn en wie de bewoners zijn. Het boek is leuk ge├á┬»llustreerd. En Rocky de regenworm leert de lezer op speelse manier over het bos. Uurtje Natuur ” het bos ” Rikky Schrever & Mariska Thieme. Uitgeverij Moon, ISBN 978-90-488-0368-2

© Jolanda Pikkaart [3]

[4]