- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Tijd voor spelen

jubileumboek_plat2.jpg [1]In ‘Tijd voor spelen [2]‘ geven Froukje Hajer, hoofd programma’s van Jantje Beton, en journaliste Jolanda Keesom een levendige beschrijving van de actuele dilemma’s rond spelen. Aan de hand van tien thema’s worden de belangrijkste dilemma’s en ontwikkelingen rond het spel van kinderen geanalyseerd en van commentaar voorzien door gerenommeerde onderzoekers en praktijkdeskundigen. Ook worden uitdagingen geformuleerd voor speelbeleid. Tijd voor spelen is daarmee een onmisbaar boek voor iedereen die zich inzet voor meer speelruimte voor kinderen.

[3]
1 reactie (Openen | Sluiten)

1 reactie Aan "Tijd voor spelen"

#1 Reacties Door natuurkind Op 19 september 2008 @ 14:42

Ik ben blij dat er in NL nog steeds aandacht is voor het belang van spel voor kinderen. Hier in de V.S. krijgen basis school leerlingen nog maar 20 minuten pauze per dag en dat is wanneer er geluncht wordt.
Op openbare kleuterscholen wordt er niet meer gespeeld! In plaats daarvan is de focus op het leren lezen, 90 minuten elke dag! Laat me weten of je geinteresseerd bent om hier eens over te berichten, als waarschuwing zodat NL dit niet gaat navolgen!

Ben je bekend met het onderzoek van Dr. Stuart Brown? Hier is de link:
Play as an organizing principle: clinical evidence and personal observations

Groeten,
Conny Jensen – de Vries
, Colorado