- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

WNF: platform voor jongeren

Natuurkindjongeren [1]

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) lanceert in september 2008 een nieuw platform voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Met het activeren van deze doelgroep wil WNF groei voor de organisatie realiseren en zo het draagvlak voor wereldwijde natuurbescherming in Nederland verder vergroten. Het nieuwe jongerenprogramma is een logisch vervolg op de al veertig jaar succesvolle WNF-Rangerclub voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Wanneer tieners de Rangerclub zijn ontgroeid, kunnen ze straks soepel doorstromen naar hun eigen platform.

Met het nieuwe jongerenconcept wil het WNF jongeren aan zich binden die zorgen hebben over de natuur en in actie willen komen om de problemen aan te pakken. ‘Uit onderzoek blijkt dat tieners heel erg begaan zijn met de toekomst van onze aarde. Het nieuwe platform is erop gericht om de grote interesse die er onder jongeren bestaat om te zetten in activiteiten die direct bijdragen aan een betere leefwereld’, aldus Marc van den Tweel, directeur Marketing en Communicatie.

‘Voor jongeren is het probleem vaak dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Hoe kan ik me inzetten voor zoiets groots als klimaatverandering? We zijn nu volop bezig de plannen uit te werken om deze jongeren concrete mogelijkheden te bieden hun steentje bij te dragen. Het nieuwe jongerenprogramma zal bestaan uit een website en andere online activiteiten, maar ook andere middelen blijven belangrijk, zoals een eigen blad en het organiseren van evenementen. Daarnaast willen we in gesprek komen met bedrijven en mediapartners om dit jongerenconcept gezamenlijk neer te zetten’, aldus Van den Tweel.

In maart 2005 startte WNF [2] aan de ‘onderkant’ van het donateursbestand de WNF-Bamboeclub voor de allerkleinsten van 3 tot 6 jaar. De Bamboeclub heeft op dit moment circa 25.000 kidz-leden, de Rangerclub bijna 100.000.

[3]