- Natuurkind, jongeren en de natuur. - http://www.natuurkind.nl -

Zelf geoogst. Supersimpel moestuinieren en superlekker koken

Zelf geoogst. Supersimpel moestuinieren en superlekker koken. Marian Flint Snor & Boot.

[1]Een moestuin? Hoe doe je dat als je weinig ruimte hebt, of alleen een balkon? Marion Flint heeft de oplossing: een moestuinkistjesmethode voor balkon, gevel-en kleine (stads)tuin. Zelfs zonder tuin en groene vingers kweek je nu je eigen groente. Een paar kistjes, potgrond en zaadjes, meer heb je niet nodig. En wat doe je daarna dan met de oogst? Ook daar geeft het boek antwoord op. Lekkere simpele recepten maken je nog enthousiaster om je eigen biologische eten te kweken. Dus nu de spullen kopen alleen of samen met je kinderen en dan groente telen, koken en lekker opeten.

De eerste tip is, bekijk het boek niet als je honger hebt: kruidenolie, viooltjes in je toetje, Cowboysoep of je eigen chips bakken van aardappels uit de moestuin of kist? De recepten zijn eenvoudig.

Het begin is natuurlijk de moestuin, met een beetje geduld, goede materialen en dit boek, kan het bijna niet meer mis gaan.

Mijn favoriet is hoofdstuk 2 er staan niet alleen diervriendelijke tips in die ook je moestuin beschermen, het boek is ook humoristisch geschreven. In een moestuin zijn dieren eerder lastig dan schattig. Voordat je met je windbuks naast je kistjes gaat zitten, er zijn diervriendelijkere methoden om ongewenste gasten te weren.

Ik gebruik meteen een van de tips en zet goudsbloemen in de tuin om mieren te weren. Ik ga nu eerst verse munt plukken voor mijn thee, de kerstomaatjes water geven en daarna rucola pizza bakken voor vanavond.

ISDN 978-90-799-61-092 van Uitgeverij snor natuurlijk [2].

[3]
1 reactie (Openen | Sluiten)

1 reactie Aan "Zelf geoogst. Supersimpel moestuinieren en superlekker koken"

#1 Reacties Door Marc Op 9 juli 2010 @ 18:30

neem eens een kijkje naar mijn tuin:
[4]