top of page
DSC_1498.jpg

De verbinding tussen mens en natuur versterken

Natuurpedagoog, coach en trainer

150+ mensen gingen mee de natuur in

350+ kinderen nam ik mee naar buiten

Aanbod

20200617_152704.jpg

1

Opvoeden met de Natuur

In deze training deel ik wetenschappelijk onderbouwde informatie over het belang van de natuur bij de ontwikkeling van kinderen.

Daarnaast gaan we naar buiten en inspireer ik de deelnemers met praktische activiteiten die ze gelijk de volgende dag op hun werk kunnen inzetten.

2

Het Ritme van de Natuur

In deze workshop neem ik de deelnemers mee in het ritme van de natuur. Aan de hand van wat er op dat moment in de natuur speelt bied ik de deelnemers creatieve en reflectieve oefeningen aan die hen verder helpt in de ontwikkeling.

3

1:1 coaching

Als pedagoog en coach met inmiddels behoorlijk wat ervaring in het werken met kinderen in de natuur ondersteun ik andere pedagogisch professionals graag om de professionaliteit te vergroten op het gebied van opvoeden met de natuur.

Hallo, ik ben Nora

Als kind heb ik veel in de natuur gespeeld, die ervaring motiveert mij in het werk dat ik nu doe. Na mijn opleiding pedagogiek ben ik gaan werken bij een groene kinderopvang die vooruitstrevend en idealistisch was. Ik heb daar veel geleerd over natuurlijke voeding, activiteiten waarbij de natuur is betrokken, het volgen van de natuurlijke ontwikkeling van het kind en nog veel meer. Tijdens dit werk zag ik hoe kinderen opbloeien in de natuur en dat wil ik delen!

Een tijdlang mocht ik de functie van beleidsmedewerker en coach bij een kinderopvang invullen, maar nu is het tijd om mij volledig te focussen op het delen van het belang van de natuur bij de ontwikkeling van kinderen met ouders en pedagogisch professionals.

  • LinkedIn
  • Instagram
opvoeden met de natuur.jpg

Reviews

Janneke Hagenaar,

directeur Groen Cement

De samenwerking met Nora binnen Groen Cement is erg fijn. We leren met en van elkaar. Nora luistert goed wat er nodig is en handelt vanuit een stevige theoretische basis. De waarde en de inspiratie vanuit de natuur weet Nora op deskundige en creatieve manieren bij professionals en ouders te brengen, dat is in deze tijd nodig! Samen dragen we bij aan een wereld waarin we kinderen in verbondenheid met de natuur willen grootbrengen. 

Linda van Merkerk, Dynamo voorschool Amsterdam

Wij hebben op de Dynamo studiedag een natuurwandeling gemaakt met Nora in het Amstelpark.

Het was fijn om de rustgevende kracht van de natuur te ervaren en ook een vertaalslag te maken naar ons werk met de peuters op de Voorscholen.

 

Dank je wel Nora voor deze bijzondere ervaring!

Monique Loos, mede-eigenaar kinderopvang De Bonte Koe

Wij hebben een agrarische opvang waarbij natuur een groot onderdeel is van ons dagelijkse programma. Echter merkten we sinds ons team groter is geworden, dat de groene visie waar we voor staan steeds meer naar de achtergrond verdween. We hebben tijdens de training van Nora veel nieuwe ideeën opgedaan. Met haar enthousiasme en passie die ze heeft voor de natuur, heeft ze ons team weer een “groene” opfrisbeurt gegeven.

Neem contact op

Bedankt voor je bericht. Ik neem binnenkort contact op.

Ik neem je graag mee in de natuur!

Contact

info@natuurkind.nl
085 1248 996

KvK: 72650877
BTW: NL002263135B15

Oude Klarendalseweg 23

6828 AZ Arnhem

bottom of page